top of page

Areas of Expertise

Issues or complaints that you can contact me for are:

- anxiety or stress

- depression or feeling low

- self-image issues

- bereavement issues

- emotional reactions that are 'out of context'

- family problems

- work issues

Besides these, I have several areas of expertise, which are listed below.

Relationship issues due to separation anxiety, commitment phobia or codependency, including addiction to love

These issues are to a large degree the result of childhood attachment. Attachment is a process during which an infant bonds with his or her parent/caregiver. Hieronder valt de problematiek die terug te voeren valt op onze hechting als kind. A secure attachment style usually ensures that you feel OK about yourself and other people, you trust yourself and you have no intrinsic reason to distrust others or to resort to others to make you feel good about yourself. If your parents/caregivers were inconsistent in their approach  or not emotionally available to you as an infant,  you might have developed an insecure attachment style. In adulthood, this often leads to issues as separation anxiety, a fear of commitment or an unhealthy dependency on other people. You might be attracting partners that reflect your past, or you might still be looking for someone to meet the needs that you had as a child. You might put up with being in abusive or toxic relationships because you are fearful of leaving, being alone or you feel responsible. The good news is that you can change these patterns.

Burn-out

Bij een burn-out ben je letterlijk op. Het is officieel een werkgerelateerd fenomeen, maar ik schaar er ook de opbrandingsklachten onder die door privé omstandigheden kunnen ontstaan. Want als je in je privé structureel over je grenzen heengaat, kun je wel degelijk opgebrand raken. Wat ik gezien heb is dat burn-out vaak voorkomt bij mensen die geneigd zijn om de ander boven zichzelf te stellen, mensen die moeilijk grenzen kunnen aangeven, hoogsensitieve, empatische mensen, mensen die als kind geparentificeerd zijn (je hebt verantwoordelijkheden op je genomen die niet passend waren voor je leeftijd), oudste kinderen, onveilig gehechte mensen, en mensen met een sterke innerlijke criticus (bijvoorbeeld als gevolg van een strenge opvoeding).

Omgaan met hoogsensitiviteit

Hoewel ik geen HSP-coach ben, heb ik gemerkt dat ik met mijn manier van werken jou in contact kan brengen met jouw eigen manieren om met je hoogsensitiviteit om te gaan, zodat je het meer kunt zien als een kwaliteit dan als een last. Want wat voor jou werkt is heel persoonlijk. Hoogsensitieve mensen hebben in de regel problemen met aarding, met energieën van anderen en met grenzen stellen (voor zichzelf en voor anderen). Aarding of gronding is superbelangrijk voor HSP-ers, maar er zit vaak een weerstand op. Die weerstand samen onderzoeken kan nuttig zijn. Als je last hebt van energieën van anderen, die aan je blijven hangen, exploreer ik graag met jou de manieren waarop je jezelf schoon kunt houden en die energieën kunt afvoeren. Daarnaast is ook altijd een onderdeel van het traject het stellen van grenzen: weten wat van jou is en wat van de ander, leren liefdevol 'nee' te zeggen en goed naar je eigen lichaam luisteren. De beste vorm van respect is zelfrespect!

Jongvolwassenen

Als jongvolwassene (18-25 jaar) kom je in een periode in je leven waarin je aan het ontdekken bent wie je echt bent, wat jouw visie op de toekomst is, hoe je in het leven wilt staan en met wie. Naast dat je aan het ontdekken bent wie je zelf bent, los van je ouders, ga je misschien naar een andere stad verhuizen om te studeren en moet je daar een nieuw leven opbouwen, of begin je aan je eerste baan of krijg je eerste echte relatie. Een heel bijzondere en mooie fase in je leven. Maar ook ééntje waarin je keuzestress kunt ervaren, of tegen problemen als faalangst of perfectionisme en het omgaan met veranderingen die angst of verdriet oproepen, of afwijzing kunt aanlopen. Misschien is jouw thuissituatie ook niet zo fijn, ben je kind van gescheiden ouders of heb je een ouder met psychische problemen of een verslaving, wat betekent dat er veel op jouw schouders terecht komt. In dat geval ben je welkom om samen eens te kijken wat ik voor je kan betekenen. Je bent niet alleen!

bottom of page